Wanneer je een kat wilt kopen is het handig om hier alles over te weten. Zo’n beestje kan namelijk wel 20 jaar oud worden. Daarom geven wij in deze blog 3 tips voor bij het aanschaffen van een kat.

Een kat kopen

Wanneer je een kat wil kopen is het goed om te kiezen wat je voor je kat wil. Wil je een kat die binnen blijft of eentje die lekker naar buiten kan? Wil je een kat die graag wil knuffelen en spelen of een die vooral zijn eigen weg gaat? Dit zijn dingen die per kattensoort enorm kunnen verschillen. Wat voor soort kat je ook kiest, bij de aanschaf is het belangrijk dat je dit bij een vertrouwd adres doet. Dit kan zijn bij iemand met een nestje, een fokker of bijvoorbeeld het asiel. Echte raskatten hebben vaak wat meer aandacht en verzorging nodig en zijn een stuk duurder.

Voeding en verzorging

Het aanbod van kattenvoeding is enorm. Voor elke periode in het leven van de kat is er een andere voeding, van kittens tot senioren. Wanneer je niet weet welk kattenvoer je moet kiezen, dan kun je bij de dierenwinkel goed advies krijgen. Wat verzorging betreft zijn katten vrij zelfstandig. Maar een schone kattenbak is wel het minste wat je kan doen. Daarnaast moet je de kat natuurlijk voorzien van eten en drinkwater. Hoeveel aandacht de kat nodig heeft verschilt, meestal is dit zo’n 1 keer per dag.

Gezondheid

Natuurlijk is de gezondheid van je dier het allerbelangrijkste. Dit houdt je op pijl met de juiste voeding en verzorging. Wanneer je dit doet kan je diertje helaas nog steeds ziek worden. Als je denkt dat er iets mis is kan je een dierenarts bezoeken. Soms kan het nodig zijn om je kat te ontwormen of ontvlooien. 

Pin It on Pinterest